Σελίδες

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ!5.8% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ!!!

Η Ιρλανδία θα πρέπει να πληρώνει ένα μεσαίο και ευέλικτο επιτόκιο 5,8% ετησίως, υψηλότερο από το 5,2% που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης προς την Ιρλανδία, της ΕΕ και του ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα η ιρλανδική κυβέρνηση.

Η Ιρλανδία θα συμβάλει με 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αντλήσει κυρίως από το ταμείο συντάξεων, στο διεθνές σχέδιο βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

 Η Ιρλανδία θα πρέπει να πληρώνει ένα μέσο και ευέλικτο επιτόκιο 5,8% ετησίως, υψηλότερο από το 5,2% που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ιρλανδία, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κόουεν.

    "Αν το σχέδιο στήριξης εφαρμοστεί στο σύνολό του, το μέσο ετήσιο επιτόκιο θα είναι της τάξης του 5,8% ετησίως. Το επιτόκιο αυτό θα μεταβάλλεται σε συνάρτηση με τη στιγμή όπου τα όρια δανεισμού θα χρησιμοποιούνται και με τους όρους της αγοράς", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    "Η συμβολή του κράτους σε αυτό το πρόγραμμα στήριξης ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ανέλθει στα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που θα προέλθει από το εθνικό μας αποθεματικό ταμείο για τις συντάξεις και από άλλα ρευστά διαθέσιμα της χώρας", πρόσθεσε.

    Το ΔΝΤ θα χρηματοδοτήσει με 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη βοήθεια προς το Δουβλίνο.

    Ο πρωθυπουργός Κόουεν απέκλεισε κατηγορηματικά απόψε ότι η χώρα μου μπορεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, όπως ζητεί μερίδα του ιρλανδικού λαού σύμφωνα με δημοσκόπηση, λέγοντας ότι η "χώρα δεν είναι ανεύθυνη".

    "Η χώρα αυτή έχει μια υποχρέωση και είναι σε θέση να μπορεί να πληρώνει τα χρέη της. Μια στάση πληρωμών θα επέφερε σοβαρές συνέπειες και πέρα από τα σύνορά μας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη χώρα", τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...