Σελίδες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!!!

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην Ιεράπετρα, μεταξύ των παραγωγών κηπευτικών προϊόντων, με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, που κρατά "δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια. Οι αγρότες, που βλέπουν την σοδειά τους να καταστρέφεται στα κιβώτια και στα χωράφια, ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση στην περίπτωση που μέχρι το βράδυ σήμερα δεν λυθεί η απεργία.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λασιθίου, Στάθη Κορνάρο, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της μεταφορά των προϊόντων, 100άδες παραγωγοί από την Ιεράπετρα, αλλά και τα Χανιά και το Τυμπάκι, ετοιμάζουν "απόβαση" στο Ηράκλειο, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς δρόμους, όπως είχε πράξει και στην προηγούμενη κινητοποίηση των ναυτεργατών.

Μιλώντας στο Cetalive , ο κ. Κορνάρος μετέφερε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ιεράπετρα, σημειώνοντας πως 15 χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπίων βρίσκονται αυτή την εποχή σε πλήρη παραγωγή , την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Πέρα όμως από το γεγονός ότι τα κηπευτικά "σαπίζουν" στα δημοπρατήρια, η αναταραχή αυτή φέρνει και ελεύθερη πτώση στις τιμές παραγωγού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις τομάτες και τ' αγγούρια, πριν την κινητοποίηση, η τιμή παραγωγού έφτανε τα 70 λεπτά το κιλό, ενώ σήμερα δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...