Σελίδες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!!

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Νέα ένταση των φαινομένων απο τα δυτικά αναμένονται τη νύχτα ενώ το πρωί τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις.


Στην 
Αττική αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά αλλα το απόγευμα σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 έως 9 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη 
Θεσσαλονίκη αναμένονται λόγες νεφώσεις που το βράδυ σταδιακά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια θα πέσουν σε Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο, δυτική Στερεά ενω χιονόνερο θα πέσει στη νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Στα λευκά ντύθηκε η Αττική 

Στην 
Αθήνα από το βράδυ της Παρασκευής είδαμε χιόνια στα βόρεια προάστια όπου σε πολλές περιοχές το έχει στρώσει.

Στα λευκά ντύθηκε η 
Πάρνηθα. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.
Χιόνι έριξε ακόμη και στον 
ΠειραιάΣτην κατάψυξη έχει μπει η Κρήτη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στα πεδινα.

Οροπέδιο Λασιθίου ΦΩΤΟ CRETATVΟροπέδιο Λασιθίου ΦΩΤΟ CRETATV

Από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής. 


ΩΡΑ 16.45 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΩΡΑ 16.45 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

Απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το κόμβο Μαγούλας- Μάνδρας και πάνω, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, ενώ από το πρωϊ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Αγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.




ΩΡΑ 14.00 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣΩΡΑ 14.00 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


Στα λευκά οι αυλές των σπιτιών γύρω από την ΠάρνηθαΣτα λευκά οι αυλές των σπιτιών γύρω από την Πάρνηθα


ΩΡΑ 10.00 ΠΑΡΝΗΘΑ

ΩΡΑ 10.00 ΠΑΡΝΗΘΑ


ΩΡΑ 09.45 ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΩΡΑ 09.45 ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ

Σοβαρά προβλήματα στη Β. Ελλάδα. 

Από την ορμή της κακοκαιρίας αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες και έσπασαν κλαδιά δέντρων με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, με τους δρόμους να παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτοί. Επίσης, ανοιχτοί αλλά με αλυσίδες είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο. 

Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ το λιμεναρχείο εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων , καθώς στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν και σήμερα ισχυροί βοριάδες, έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα. 

Χιόνια και στο Πήλιο αλλά και στα ορεινά της Στερεάς. Χιόνι και τσουχτερό κρύο σε Θεσσαλίακαθώς επίσης και στη ΒΑ Πελοπόννησο. 

Aπαγόρευση απόπλου 


Λόγω των θυελλωδών ανέμων, 8 έως 10 μποφόρ,που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα για όλους τους προορισμούς. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες,Ωρωπός -Ερέτρια, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Αρκίτσα-Αιδηψός. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων απο Πειραιά για Σαλαμίνα και Παλούκια-Πέραμα. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου-Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου. Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Ιόνια Νησιά.

  Χθες το βράδυ δεν μπόρεσαν να δέσουν στο λιμανι της Κιμώλου, το “Αίολος Κεντέρης” και το “Άγιος Γεωργιος”. Ταλαιπωρία για 35 συνολικά επιβάτες. Πριν ταξιδέψουν οι επιβάτες συνιστάται να επικοινωνούν με το λιμεναρχειο. 

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα
Αρχικά στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες στις θαλασσιές-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χωράς, οι οποίες στην Ήπειρο , τη Θεσσαλία , τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.  Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, στα νότια όμως θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


Πηγη newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...