Σελίδες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΙΝΟ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!!!


Το εκχύλισμα ενός κοινού αγριόχορτου, το οποίο ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν ως θεραπευτικό βότανο, φαίνεται να κρύβει το μυστικό μιας σύγχρονης, ήπιας θεραπείας κατά του καρκίνου του δέρματος, με εξαίρεση το μελάνωμα.

Ωστόσο, οι Βρετανοί ερευνητές που ανακάλυψαν την θεραπεία συνιστούν στους ασθενείς να μην αρχίσουν να πειραματίζονται μόνοι τους, καθώς μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του δέρματος και των ματιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιθεώρηση δερματολογίας «British Journal of Dermatology», πραγματοποιήθηκαν πειράματα σε 36 ασθενείς που υπέφεραν από καρκίνο του δέρματος (αλλά όχι μελάνωμα).
Οι περισσότερες από αυτές τις ελαφρύτερες μορφές καρκίνου του δέρματος μπορούν εύκολα να θεραπευτούν συνήθως με χειρουργική αφαίρεση ή με άλλες μορφές θεραπείας, αλλά σε μερικές περιπτώσεις οι θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα ή κρίνονται ακατάλληλες.
Σύμφωνα με το BBC, οι Βρετανοί ιατροί χορήγησαν στους ασθενείς εκχύλισμα από ζιζάνιο του γένους ευφορβία (Euphorbia peplus), ένα είδος μικρής γαλατσίδας, το οποίο οι πάσχοντες άπλωναν στις αλλοιώσεις του δέρματός τους μια φορά τη μέρα. Το συγκεκριμένο φυτικό εκχύλισμα χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό θεραπευτικό βότανο εδώ και αιώνες.
Έναν μήνα αργότερα, οι περισσότερες δερματικές βλάβες είχαν εξαφανιστεί πλήρως και κανένα ίχνος του όγκου δεν διακρινόταν στις σχετικές κλινικές εξετάσεις.
Σε όσους ασθενείς η ανταπόκριση στο αγριόχορτο ήταν μερική, ακολούθησε δεύτερος γύρος θεραπείας. Μετά από 15 μήνες κατά μέσο όρο, τα δύο τρίτα τουλάχιστον (68,5%) των δερματικών βλαβών όλων των ασθενών είχαν θεραπευτεί οριστικά.
Οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη να γίνουν νέες μεγάλες μελέτες για να διερευνηθεί κατά πόσο η ενεργή ουσία (Ingenol mebutate) στο εκχύλισμα του ζιζάνιου μπορεί όντως να αποτελέσει μια νέα μη επεμβατική μορφή θεραπείας των δερματικών καρκίνων, πλην του μελανώματος και των άλλων πιο επιθετικών μορφών καρκίνου του δέρματος, όπου η χειρουργική επέμβαση κρίνεται αναπόφευκτη.
Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη δραστική ουσία του εν λόγω φυτού, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα δεν σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα, αλλά επιπλέον διεγείρει την αντίδραση των λευκών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο υποτροπής του όγκου στο μέλλον.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...