Σελίδες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

250 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!!


Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Σχολικής Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Πίτερ Γκάρετ επισκέφθηκε ομογενείς εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαϊδας συνοδευόμενος από τον ομογενή Ομοσπονδιακό Εργατικό βουλευτή, Στιβ Γεωργανά.

Η επίσκεψη του υπουργού έγινε μετά την εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARA να συμπεριληφθεί και η ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας και να διδάσκεται στα κρατικά σχολεία της χώρας.
Ο υπουργός μιλώντας προς τους ομογενείς εκπαιδευτικούς αναγνώρισε την εκστρατεία της ομογένειας για να περιληφθεί και η ελληνική γλώσσα Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.
Με την σειρά του ο κ. Γεωργανάς τόνισε ότι η ομογένεια θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη που "ενωμένα εργάστηκε για τον κοινό στόχο".
Πρόσθεσε όμως πως η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί και πως απλά η ACARA έκανε μια εισήγηση και τώρα δέχεται προτάσεις πάνω στην "αναφορά προς συζήτηση" που κυκλοφόρησε:
"Καλώ όλους έως τις 7 Απριλίου να κάνουν εισηγήσεις και να τοποθετηθούν για το πώς και που πρέπει να διδάσκεται η ελληνική στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας" είπε ο κ. Γεωργανάς.
Η έκθεση της επιτροπής ACARA και οδηγίες για το πώς μπορούν να υποβληθούν εισηγήσεις βρίσκεται στο www.acara.edu.au.curriculum/languages.html.
Στο μεταξύ η ελληνική γλώσσα είναι γλώσσα παγκόσμιας κληρονομιάς και πρέπει να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών ως θεμέλιο των άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και τα δυτικού πολιτισμού, εισηγείται το Εθνικό Συμβούλιο Αυστραλίας στην επιτροπή ACARA.
Η Εκπαιδευτική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου επισημαίνει στην εισήγησή της στην Επιτροπή, ότι η περίληψη της ελληνικής στο Εθνικό Πρόγραμμα Γλώσσας με περιορισμένα κριτήρια υποβαθμίζει τη σημασία της για την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο και εισηγείται τη χρήση κριτηρίων, τα οποία θα διασφαλίζουν τη μακρόχρονη διδασκαλία της ελληνικής (αρχαίας και νέας) σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ακόμη, το Εθνικό Συμβούλιο ζητά την ενσωμάτωση της ελληνικής γλώσσας στο πρώτο στάδιο διαμόρφωσης του Εθνικού Προγράμματος και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...