Σελίδες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ USS CRETA ΣΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΑ MIRAGE2000 ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ!!!



Με το ΝΑΤΟ να έχει αναπτύξει σχέδια τις τελευταίες 15 ημέρες, με στόχο να συγκεντρώσει τις πολεμικές του ικανότητές της σε ένα μικρό αριθμό αεροπορικών βάσεων, η Κρήτη βαδίζει με ταχύ ρυθμό στο αποκλειστικό επίκεντρο του συνόλου σχεδόν των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναπτυχθεί από χθές στην αεροπορική βάση της Σούδας. Τα τέσσερα μαχητικά είναι τύπου Mirage 2000D, και ενισχύουν τα ήδη αναπτυγμένα μαχητικά Mirage 2000-5 στην μεγάλη στρατιωτική βάση της Κρήτης, στην Σούδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Κρήτη αναμένεται πολύ σύντομα και η ανάπτυξη μαχητικών της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Mirage-F1C. Η Κρήτη έρχεται έτσι μετά τις πρώτες βδομάδες όλο και περισσότερο στο επίκεντρο των γεγονότων στη Λιβύη, λόγω γεωγραφικής εγγύτητας. Η επιχειρησιακή ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών στην Κρήτη, επιτρέπει την μεγιστοποίηση της παραμονής των πολεμικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Λιβύης, με την χρήση ιδίου αριθμού αεροσκαφών τάνκερ.
Από την αεροπορική βάση της Σούδας επιχειρούν από την προηγούμενη βδομάδα ήδη τρία Mirage 2000-5. Τα μαχητικά, εξοπλισμένα με τρεις δεξαμενές καυσίμου, έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στον εναέριο χώρο της Λιβύης για 90 περίπου λεπτά.
Τα μαχητικά Rafale της Γαλλική; Πολεμικής Αεροπορίας, των οποίων ο μέγιστος χρόνος πτήσης δεν είναι τόσο περιορισμένος όσο στα μαχητικά Mirage 2000D, παραμένουν προς το παρόν αναπτυγμένα στην Κορσική. Τα Mirage 2000-5 και Mirage 2000D μοιράζονται έτσι και αλλιώς πολλές συνιστώσες, όπως τους κινητήρες τύπου M53P2.
Η επιχειρησιακή ανάπτυξη τόσο πολλών αεροσκαφών για πολεμικές αποστολές πάνω από τη Λιβύη, έχει ως επακόλουθο την αύξηση της σταθερής ροής της υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα η μεταφορά στην Σούδα μεγάλου αποθεματικόυ όπλων στην κατηγορία GBU-12, μία βόβμα που χρησιμοποιείται ευρεία από το σύνολο σχεδόν των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών.
fox2magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...