Σελίδες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΛΣΟΙ!!!

Μετά από ανακαίνιση 6 ετών και διαρκείς αναβολές έναρξης, το θέατρο Μπολσόι σηκώνει και πάλι αυλαία για να υποδεχθεί μια νέα σειρά παραστάσεων μπαλέτου και όπερας...

Το καμάρι της τσαρικής Ρωσίας είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο με μεγαλύτερα καθίσματα από ειδικό ιταλικό ύφασμα, επιχρυσωμένα διακοσμητικά αγαλματίδια και αισθητή βελτίωση τόσο της σκηνής, όσο και της ακουστικής του χώρου. Η ιστορία του θεάτρου Το θέατρο χτίστηκε στην τωρινή του θέση το 1825, ωστόσο δύο φωτιές του 19ου αιώνα και μία βόμβα κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου πολέμου συνέβαλαν στην παρακμή του κτηρίου.

Η θρυλική σκηνή Μπολσόι θεωρούνταν ένα από τα κορυφαία θέατρα παγκοσμίως, τόσο για τις εμφανίσεις του ομώνυμου μπαλέτου, όσο και για τις παγκόσμιες πρεμιέρες έργων των Τσαϊκόφσκι και Ραχμάνινοφ. Όμως, οι αλλοιώσεις που υπέστη κατέταξαν το θέατρο στη 50η θέση θεάτρων όπερας παγκοσμίως. Όταν ξεκίνησαν την ανακαίνιση το 2005, το θέατρο είχε 70% πιθανότητες να καταρρεύσει, όμως με τη βοήθεια 3.600 μηχανικών, σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών κατάφεραν να φέρουν το θέατρο στις παλιές του δόξες.

Μάλιστα, η ακουστική του θεάτρου είχε πληγεί σοβαρά μετά τις επεμβάσεις των Μπολσεβίκων και την απόφαση των σοβιετικών να γεμίσουν με τσιμέντο το σημείο της σκηνής κάτω από την ορχήστρα. Πλέον, το πάτωμα μπορεί να αλλάζει είτε με μία ειδική επίστρωση που απορροφά τους ήχους για παραστάσεις μπαλέτου, είτε με αυτή που αντανακλά τον ήχο, κατάλληλη για όπερα. Τα εγκαίνια του νέου θεάτρου Μπολσόι Το θέατρο αρχικά θα άνοιγε τις πύλες του το 2008, ωστόσο μια σειρά από απρόβλεπτες καταστάσεις καθυστέρησε τα εγκαίνια.

Παράλληλα, είχε διαταχθεί έρευνα για το υπερβολικό κόστος της ανακαίνισης, χωρίς, εν τέλει, να αποδοθούν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό, το κόστος ανήλθε περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου φθάνει τα 70 ευρώ. Οι διοργανωτές κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο της πρώτης παράστασης, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι το ισχυρό δίδυμο της Ρωσίας, Πούτιν-Μεντβέντεφ, θα βρίσκεται εκεί, αλλά και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Από τα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής εικάζεται ότι θα παρευρεθεί ο Πλάθιντο Ντομίνγκο κ.α. Τα εγκαίνια θα μεταδοθούν ζωντανά σε διάφορους κινηματογράφους παγκοσμίως, στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας και ζωντανά μέσω YouTube.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...