Σελίδες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

TO KOKKINO ΧΡΩΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ!!!


Οι γυναίκες είναι καλό να γνωρίζουν ότι όταν είναι ντυμένες στα κόκκινα γίνονται πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές για τους άνδρες. 
Το κόκκινο χρώμα έχει αφροδισιακές ιδιότητες και φαίνεται ότι επιδρά στο υποσυνείδητο των ανδρών.
Χωρίς να το καταλαβαίνουν, τους κάνει να θέλουν να προχωρήσουν περισσότερο σε μια σχέση με γυναίκα που βλέπουν ντυμένη στα κόκκινα. Νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη και επιθυμία και γίνονται πιο γενναιόδωροι προς αυτή.
Οι άνδρες δεν αντιλαμβάνονται ότι το κόκκινο χρώμα επηρεάζει την ψυχολογία τους και ότι τους αυξάνει την ερωτική διάθεση για γυναίκες ντυμένες στα κόκκινα.
Οι ενδιαφέρουσες αυτές διαπιστώσεις προέκυψαν από σειρά 5 πειραμάτων που διεξήγαγαν ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ σε περισσότερο από 100 άνδρες. Τα τελευταία χρόνια επιστήμονες από διάφορους τομείς επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις σχέσεις μεταξύ χρωμάτων, συμπεριφοράς και ψυχολογίας των αθρώπων.
Πράγματι ενώ πολλά είναι γνωστά για τις φυσικές ιδιότητες των χρωμάτων, σε αντίθεση πολύ λίγα γνωρίζουμε για το πως επηρεάζουν την ψυχολογία των αθρώπων. Πράγματι τα χρώματα βρίσκονται παντού στη ζωή μας και το ότι μπορούν να επηρεάζουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.
Το γεγονός ότι το κόκκινο χρώμα κάνει τις γυναίκες σεξουαλικά πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές για τους άνδρες, έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για τους ψυχολόγους αλλά και για άλλους μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Τα συμπεράσματα των Αμερικανών ψυχολόγων έχουν ξεκάθαρες πρακτικές εφαρμογές για σχεδιαστές μόδας και διαφόρων προϊόντων, για το μάρκετιγκ και βέβαια για τις ερωτικές, ρομαντικές ή άλλες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Οι ψυχολόγοι του Ρότσεστερ για να αποδείξουν την αφροδισιακή επίδραση του κόκκινου χρώματος στους άνδρες εξέτασαν τις αντιδράσεις ανδρών που έβλεπαν φωτογραφίες γυναικών ντυμένες με ρούχα διαφόρων χρωμάτων. Στην έρευνα δεν συμπεριλήφθηκαν άνδρες που ήσαν ομοφυλόφιλοι ή που είχαν αχρωματοψία.
Σε ένα από τα πειράματα, οι συμμετέχοντες έβλεπαν μια φωτογραφία γυναίκας πλαισιωμένη από κόκκινο ή άσπρο χρώμα και απαντούσαν σε μια σειρά ερωτήσεων όπως: "Πόσο όμορφη πιστεύετε ότι είναι η γυναίκα που βλέπετε;", "Θα θέλατε να φιλήσετε αυτή τη γυναίκα;", "Θα θέλατε να κάνετε σεξ με αυτή τη γυναίκα;". Άλλα ανάλογα πειράματα συγκρίναν το κόκκινο πλαίσιο με γκρίζο, πράσινο ή μπλε.
Σε ένα άλλο πείραμα, η μπλούζα που φορούσαν οι γυναίκες των φωτογραφιών, ήταν αρχικά μπλε. Μετά από ψηφιακή επεξεργασία, το χρώμα της μπλούζας γινόταν κόκκινο, δηλαδή οι άνδρες έβλεπαν την ίδια γυναίκα αλλά με αλλαγή του χρώματος της μπλούζας και απαντούσαν σε σχετικές ερωτήσεις. Η φωτεινότητα των χρωμάτων ήταν η ίδια και έτσι τα αποτελέσματα των συγκρίσεων οφείλονταν μόνο στη χροιά και όχι σε άλλα χαρακτηριστικά τους.
Οι ερωτήσεις αφορούσαν όχι μόνο στο πόσο σεξουαλικά ελκυστικές ήσαν για αυτούς αλλά και για τα χρήματα που ήσαν πρόθυμοι να ξοδέψουν όταν έβγαιναν έξω σε ρομαντικό ραντεβού με τις γυναίκες που έβλεπαν σε φωτογραφία με μπλούζες κόκκινου ή μπλε χρώματος.   

Σε όλες τις ερωτήσεις, οι γυναίκες που στις φωτογραφίες ήσαν πλαισιωμένες ή ντυμένες στα κόκκινα, βαθμολογούνταν από τους άνδρες ως πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές ακόμη και όταν οι γυναίκες ήσαν οι ίδιες αλλά απλά άλλαζαν τα χρώματα. Επίσης οι γυναίκες στα κόκκινα χρώματα είχαν περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν πρόσκληση για χορευτική βραδιά στο κολέγιο ή για μια δαπανηρή νυχτερινή έξοδο.
Η επίδραση του κόκκινου χρώματος στο υποσυνείδητο των ανδρών βρέθηκε ότι υπήρχε μόνο για τον τομέα της ελκυστικότητας και του ερωτισμού και όχι για άλλα χαρακτηριστικά όπως η ευγένεια, η εξυπνάδα και η συμπαθητικότητα.
Επίσης στις γυναίκες για την αξιολόγηση άλλων γυναικών δεν βρέθηκε μια ανάλογη επιρροή του κόκκινου χρώματος.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αφροδισιακές ιδιότητες του κόκκινου χρώματος δεν οφείλονται μόνο σε κοινωνικούς προσαρμοστικούς παράγοντες. Η επίδραση του κόκκινου χρώματος στους άνδρες μπορεί να έχει βαθύτερες βιολογικές ρίζες.
Επισημαίνουν ότι σε ανώτερα θηλαστικά (πίθηκοι, χιμπαντζήδες, μπαμπουίνοι) τα αρσενικά ελκύονται ιδιαίτερα από θηλυκά του είδους τους που επιδεικνύουν κόκκινα μέρη του σώματος τους. Για παράδειγμα τα θηλυκά όταν κοντεύουν στην ωορρηξία, κοκκινίζουν έντονα στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο σεξουαλικό μήνυμα για να προσελκύσουν αρσενικά.
Η έρευνα δείχνει ένα παραλληλισμό των ανδρών και των αρσενικών των ανώτερων θηλαστικών στις αντιδράσεις τους όσον αφορά στο κόκκινο χρώμα. Επιβεβαιώνεται λένε οι ψυχολόγοι του Ρότσεστερ αυτό που πολλές γυναίκες είχαν υποψιαστεί και ισχυριστεί προ πολλού, ότι δηλαδή οι άνδρες συμπεριφέρονται όπως τα ζώα στο σεξουαλικό τομέα. Όσο και εάν θέλουν οι άνδρες να σκέπτονται ότι αντιδρούν όσον αφορά στις γυναίκες με λογική, περίσκεψη και ραφινάτο τρόπο εντούτοις φαίνεται ότι τουλάχιστον έως ένα βαθμό, οι αντιδράσεις τους είναι πρωτόγονες.
Τα συμπεράσματα των Αμερικανών ψυχολόγων δείχνουν ότι δεν είναι τυχαία που οι άνθρωποι από την αρχαιότητα είχαν επιλέξει το κόκκινο χρώμα για τον έρωτα. Σε όλους τους πολιτισμούς το κόκκινο χρώμα συνδέθηκε με τον έρωτα, τα αφροδισιακά πάθη και ας μην ξεχνούμε το κόκκινο της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου των ερωτευμένων.
To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Medlook. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Μedlook. Copyright Medlook® All rights reserved.

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...