Σελίδες

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

"ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ!

Το πρώτο ζώο με τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα δημιούργησαν επιστήμονες στο Κέιμπριτζ της Βρετανίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για έλεγχο "άτομο προς άτομο" των κυττάρων ζωντανών οργανισμών από βιολόγους...

Οι επιστήμονες άλλαξαν τον γενετικό κώδικα νηματοειδών σκουληκιών μήκους 1 mm, τα οποία διαθέτουν μόλις 1.000 κύτταρα, για να δημιουργήσουν κύτταρα με σύσταση που δεν υπάρχει στη φύση. Σύμφωνα με το BBC, κάθε ζωντανός οργανισμός χρησιμοποιεί 20 αμινοξέα σε διαφορετικούς συνδυασμούς για την παραγωγή πρωτεϊνών, απαραίτητων για τη ζωή, ωστόσο μετά τη γενετική τροποποίηση τα σκουλήκια θα χρησιμοποιούν 21 αμινοξέα, με το 21ο να μην υπάρχει στη φύση.

Ο καθηγητής Τζέισον Τσιν που συμμετείχε στην έρευνα, αναφέρει ότι η τεχνική που χρησιμοποίησαν είναι "δυνητικά μεταμορφωτική" για τους οργανισμούς, ενώ άλλος ερευνητής κρίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρεία γκάμα οργανισμών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η τεχνική λειτούργησε καθώς η τεχνητή πρωτεΐνη που παρήχθη στα κύτταρα, χρωματίστηκε με φωσφορούχο ουσία που γίνεται κόκκινη κάτω από υπέρυθρη ακτινοβολία.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...